Ook VVD-raadslid Susan Verlinden keert na de verkiezingen niet meer terug in de gemeenteraad van Oegstgeest. (Foto: Chris de Waard).

Ook VVD-Oegstgeest raadslid Susan Verlinden niet meer verkiesbaar

De fractie van de VVD Oegstgeest wordt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen vrijwel geheel vervangen. Van de huidige club gaat waarschijnlijk alleen Sven Spaargaren door die onlangs de lijsttrekkersverkiezing won.

Nadat eerder de huidige fractievoorzitter Nicole Zwart haar vertrek aankondigde, is de kandidatuur van Marcus Rolloos ook onzeker. Hoewel hij door het bestuur van de afdeling op een onverkiesbare plek is gezet, is er ook nog een advies aan de leden gestuurd om hem helemaal van de lijst te halen. Alleen dan kan hij ook niet met voorkeurstemmen alsnog een plek in de raad veroveren.

Het vierde raadslid, Susan Verlinden, bleef de afgelopen periode in de luwte. Ze deed als enige binnen de fractie niet mee aan te lijsttrekkersverkiezing en nu is duidelijk geworden waarom. Ook zij stopt ermee. “De afgelopen jaren heb ik mij met veel plezier en liefde ingezet voor de VVD Oegstgeest. Als bestuurslid, commissielid en de afgelopen periode als raadslid,” schrijft Verlinden het raadslidmaatschap niet langer kan combineren met een fulltime baan en een druk en uitdagend gezin. “De vele avonden weg voor de raad hebben mij doen besluiten geen hoge plek op de kandidatenlijst te ambiëren. Verantwoordelijkheid begint bij jezelf, en goede zorg voor de jeugd begint ook thuis en daar zal ik de komende tijd mij op gaan richten…dicht bij mijn gezin.”

Verlinden kijkt met plezier terug op haar raadslidmaatschap: “Nog nooit zijn er zoveel taken op het gebied van het sociaal domein onder de verantwoordelijkheid van de gemeente bijgekomen. Mijn expertise op gebied van het sociale domein heb ik met passie en volgens onze liberale waarden proberen uit te dragen. De zorg voor jong en oud binnen Oegstgeest verdient het om van goede kwaliteit te zijn, dicht bij huis en passend binnen de financiële middelen die de gemeente daarvoor tot haar beschikking heeft gekregen.”

Verlinden schrijft in een brief aan de leden van de afdeling dat ze het volste vertrouwen heeft in een nieuw VVD- team dat onder leiding van Sven Spaargaren zal aantreden na de verkiezingen. “Ik wens de aankomende fractieleden heel veel succes en vooral ook heel veel plezier met elkaar. Mijn hart blijft bij de VVD en ik zet mij heel graag, in rustigere tijden, weer actief in voor de VVD Oegstgeest.”

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×