(Foto's: Reanne van Kleef).

Merenwijk is 'groene Oase' rijker

Bij buurtcentrum Op Eigen Wieken aan het Valkenpad in de Merenwijk is maandagochtend de buurttuin ‘Oase’ feestelijk geopend. Wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) gaf samen met kinderen en buurtbewoners het startsein voor de vergroening van het plein.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy over de nieuwe buurttuin.

Het plein is in overleg met wijkbewoners opnieuw ingericht. De volgende stap is het planten van bomen struiken en het aanleggen van een moestuin. De initiatiefnemers uit de wijk nemen een deel van het planten voor hun rekening en zullen ook het beheer op zich nemen.

Het groene buurtplein is een resultaat van de wijkavond ‘Samen aan de Slag’ die op 31 mei 2016 in de Regenboog plaatsvond. Samen aan de Slag geeft ruimte aan initiatieven van bewoners om de eigen leefomgeving te verfraaien door extra groen of andere fysieke aanpassingen.

Volgens wethouder Laudy kan iedereen met een goed idee om de buurt te verbeteren aankloppen bij de gemeente. “We denken graag met bewoners mee en kijken samen wat mogelijk is. De voorwaarde is wel dat de buurtbewoners er zelf mee aan de slag willen.”

Vrijwilliger van het buurtcentrum en trekker van het project Hans Botermans verteld hoe de buurttuin tot stand is gekomen en waarom het belangrijk is voor de wijk.

Vrijwilliger van het buurtcentrum en trekker van het project Hans Botermans is erg blij met de tuin. De volgende stap is de aanschaf van grote plantenbakken waar de buurbewoners zelf sla en andere plantjes in kunnen verbouwen. Daarvoor was nu helaas geen geld meer. Maar Laudy had goed nieuws voor hem. “Ja ik geloof dat ik net bij de opening wel heb toegezegd dat we voor die plantenbakken gaan zorgen. En ik vind dat ook een goed initiatief, die gaan er komen.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×