De officiële oplevering van Deltaplein is een feit. Vandaag knipte wethouder Nanning Mol samen met Mark Niersman het lint door tijdens de officiële handeling. Aansluitend was er een high tea in Hudson, het paviljoen van Deltaplein. (Hoofdfoto: Niersman, reportage: Chris de Waard).

Deltaplein en Hudson Bar & Kitchen feestelijk geopend in Voorschoten

Al heel lang werd er in Voorschoten gepraat over de centrumplannen en vandaag werd gevierd dat het sluitstuk is opgeleverd: Het Deltaplein met het paviljoen waar Hudon Bar & Kitchen sinds kort de deuren heeft geopend. Na een traject dat in 2010 werd vlotgetrokken, volgde alsnog een proces dat zeven jaar zou duren met vandaag als hoogtepunt.

Wethouder Nanning Mol verrichte aan het begin van de middag de openingshandeling: “Het centrum is de huiskamer van Voorschoten waar alle generaties, van jong tot oud, samenkomen om boodschappen te doen, uit te gaan of te genieten van een tentoonstelling of mooi concert. Hier ontmoeten we elkaar om feest te vieren; van de Paardenmarkt tot het weekend van Voorschoten. Dit centrum moeten we onderhouden, zodat nog veel generaties hier samenkomen om te genieten van ons dorp.”

(Afbeeldingen: Niersman).

Bij het Deltaplein zijn ook 61 huurappartementen gerealiseerd boven de winkels. “En die zijn allemaal al verhuurd,”vertelde ontwikkelaar Mark Niersman bij de opening. Alleen op de kop van het gebouw is nog een winkelruimte niet verhuurd. Voor een andere leegstaande ruimte is inmiddels wel een huurder gevonden. Daar komt een vestiging van Primera. In het complex is verder 2.500 vierkante meter winkelruimte gerealiseerd waar onder andere supermarktketen Dirk van den Broek is neergestreken.

 

 

 

Gratis parkeren in hartje Voorschoten
Met het project Deltaplein is een zesde parkeervoorziening van 115 parkeerplaatsen in het hart van het centrum gerealiseerd en is het blik van straat verdwenen. In Voorschoten kunnen bezoekers op de meeste parkeerlocaties gratis de eerste twee uur parkeren.

Economie Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×