Marianne Thieme tussen de PvdD-lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De kandidatenlijsten voor de 15 deelnemende gemeenten werden afgelopen weekeinde vastgesteld. Martine van Schaik is tweede van links. (Foto: PR).

Kandidatenlijst Partij voor de Dieren door leden vastgesteld

De leden van de Partij voor de Dieren hebben dit weekeinde tijdens het landelijke congres onder andere de Leidse kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Martine van Schaik die eerder al was voorgedragen als lijsttrekker.

“Meer ruimte in Leiden voor mens, dier en natuur. Dat zijn de pijlers van de tien kandidaten van de Partij voor de Dieren”, zeg Van Schaik die momenteel duoraadslid in de commissie Leefbaarheid & Bereikbaarheid is. “Het is een prachtige mix van ervaren mensen en nieuwe gezichten, met verschillende achtergronden. Ik heb ontzettend veel zin om met deze bevlogen mensen de campagne en de gemeenteraad in te gaan.”

Kandidaten Harbert van der Kaap (nummer 2) en Jeroen Schrama (nummer 3) zijn oude bekenden op de lijst. Harbert is duoraadslid in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en wil zich vooral inzetten voor een groen, gezond en duurzaam Leiden. Volgens Jeroen, eigenaar van de verpakkingsvrije winkel in Leiden, moeten en kunnen er politiek nog veel stappen gezet worden om een duurzame en inspirerende stad met alle Leidenaren te bereiken.

Op de lijst staan verder Lianne Raat (4), Marijke van den Berge (5), Erwin Zaat (6), Frans Hagedoorn (7), Nancy de Heer (8) en de huidige fractievoorzitter Dick de Vos op 9. Het Leidse Tweede Kamerlid Esther Ouwehand is lijstduwer.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×