(Archieffoto: Sleutelstad).

's Avonds alleen nog pinnen in de bus bij Arriva

Vanaf vrijdag 1 december is het voor reizigers die na 19.00 uur in een Arriva-bus in Zuid-Holland stappen niet meer mogelijk om een vervoerbewijs in de bus te betalen met contant geld. Arriva is naar aanleiding van een aantal overvallen in 2016 bezig met een pakket aan maatregelen om geen contant geld meer te accepteren in de bussen.

Om reizigers te laten wennen aan het cashloos betalen wordt het gefaseerd ingevoerd en accepteert de vervoerder vanaf 1 december geen contant geld meer na 19.00 uur. Reizigers kunnen dan reizen met de OV-chipkaart, een e-ticket of een vervoerbewijs betalen met PIN, contactloos of creditcard. Arriva wil zo de veiligheid in de bus voor zowel de buschauffeur als de reiziger verbeteren.

Als het cashloos betalen goed werkt en de reizigers zijn er aan gewend, dan stapt Arriva helemaal af van contant geld. Naar verwachting zijn per 1 januari 2018 alle voorbereidingen klaar om over te kunnen stappen naar cashloos betalen. Alle bussen beschikken dan over een nieuw betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin, contactloos of creditcard. In Zuid-Holland wil Arriva op 1 februari 2018 volledig overstappen op cashloos betalen.

Reizigers kunnen voor meer informatie per regio kijken op www.arriva.nl/betaalgemak.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×