(Foto's: Chris de Waard).

Leidse Sinterklaasintocht enorm feest zonder incidenten

Op een enkel spandoek na hebben tegenstanders van Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Leiden nauwelijks van zich laten horen. De politie was wel voorbereid op protest en was zichtbaar aanwezig aan de randen van de Beestenmarkt waar de sint met zijn pieten om 12.00 uur aanmeerde.

De sint werd ontvangen door loco-burgemeester Strijk die inviel voor burgemeester Lenferink. Die is met een delegatie in Japan, onder andere om de vriendschapsband formeel te bekrachtigen die Leiden is aangegaan met Nagasaki.

Chris de Waard ging naar de intocht en maakte bovenstaande reportage.

Voordat de sint naar het grote podium ging waar hij de sleutels kreeg van het Huis van Sinterklaas, nam de goedheiligman uitgebreid de tijd om zoveel mogelijk kinderen de hand te schudden of op te tillen. Ook maakte de sint regelmatig een dansje en deelde knuffels uit: “Ik ben in een knuffelige bui,” verklaarde hij geheel overbodig.

Na het feest rond de intocht maakte de sint een optocht door het centrum om vervolgens op de Hooglandse Kerkgracht de rest van de middag kinderen te ontvangen. De komende dagen, tot en met maandag 4 december, neemt de sint zijn intrek in het Huis van Sinterklaas in De Waag aan de Aalmarkt. Daar kan hij dagelijks worden bezocht.

Na de intocht trok de stoet van de sint via het centrum naar het Huis van Sinterklaas. Onderweg werden door de pieten ook nog wat extra pepernoten ingeslagen. (Foto’s hieronder: Emile van Aelst).

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×