(Foto: Cultuurfonds Leiden).

Aan Tafel voor kunst en cultuur

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 wil het Cultuurfonds Leiden praten over kunst en cultuur in de stad en de regio. Daarom gaat het cultuurfonds onder de noemen Cultuurfonds Aan Tafel in gesprek met professionals en betrokkenen uit de culturele en creatieve sector, het bedrijfsleven en de kennissector.

Tijdens een diner over het Cultuurkwartier in Leiden werd onlangs een trailer gemaakt. Aan tafel bij die gelegenheid Nanette Ris (Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal), Meta Knol (Museum de Lakenhal), Govert de Kok (Bioscopen Leiden) Michaël Roumen, Jeroen Maters, Mark de Kruijk (Westergasfabriek) en Mirjam Flik (Cultuurfonds Leiden).

Tijdens ieder diner komt een nieuw onderwerp op tafel waarover de tafelgasten met elkaar in gesprek gaan. Met de diners wil het Cultuurfonds Leiden een bijdrage leveren aan een vergezicht voor kunst in cultuur in Leiden. Doel is dat deze gesprekken zichzelf voortzetten en dat er vanuit de tafels nieuwe initiatieven in gang worden gezet voor komende jaren, zoals de ontwikkeling van het Cultuurkwartier in Leiden en meer aandacht voor makers in de stad en regio.

Leiden aan Tafel

Voor elke bijeenkomst is een andere gastheer of -vrouw gevraagd om het diner te organiseren. Onder andere Nanette Ris (Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal), Joque Mulder (voormalig voorzitter Beelden in Leiden) en Pepijn Smit (stadsprogrammeur en artistiek leider PS Theater) hebben een tafel onder hun hoede. De tafelheren en -vrouwen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de maaltijd, maar zij dragen ook de andere tafelgasten voor hun diner aan en snijden het gesprek aan bij het begin van de avond.

Online magazine

Ieder diner wordt verslagen door Magazine on the Spot en na ieder diner verschijnt een verslag van de avond op de nieuwe website: www.magazine-on-the-spot.nl/leidenaantafel/.

Cultuurfonds Leiden is initiatiefnemer van Leiden aan Tafel en hoopt dat er op deze tafelgesprekken verdere stappen volgen, zoals nieuwe bijeenkomsten, actieplannen en samenwerkingen. De tafelgasten van het Cultuurkwartier-diner gaan bijvoorbeeld samen verder met het opstellen van een manifest. Een strategische agenda, waarin de bewoners en betrokkenen van het gebied – het Cultuurkwartier – hun visie voor de toekomst van het gebied verwoorden.

 

Cultuur Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×