Mathieu Paardekooper (VVD Zoeterwoude) hield vergeefs een pleidooi om de huurwoningen om te zetten in koopappartementen. (Foto: Chris de Waard).

Raad Zoeterwoude stemt in met meer sociale huurwoningen

Er komt woningbouw op de drie locaties die in Zoeterwoude die vrijkomen als de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude, de Corbuloschool, de Klaverweideschool en de Westwoudschool verhuizen naar de nieuwe Brede School op de locatie Emmaushof.

De Zoeterwoudse gemeenteraad is positief over de plannen, alleen de VVD ziet op de locatie van de Corbuloschool liever sociale koopwoningen dan de huurwoningen die Rijnhart wonen er nu wil gaan bouwen.

Chris de Waard sprak met wethouder Kees den Ouden van Progressief Zoeterwoude over de komende woningbouwprojecten.

Bij de Klaverweideschool en de Westwoudschool komen elk tien koopwoningen. Op de huidige Corbulo-locatie komt een complex met 34 sociale huurwoningen. Het duurt nog wel even voordat de nieuwe huizen er staan. Eerst moet de nieuwe Brede School worden afgebouwd. Dan volgt verhuizing van de scholen en sloop van de bestaande gebouwen. De nieuwbouw op de oude locaties start naar verwachting begin 2019.

Chris de Waard sprak met fractievoorzitter Mathieu Paardekooper van de VVD Zoeterwoude. Zijn fractie ziet liever sociale koopwoningen dan meer sociale huur.

De Zoeterwoudse politiek heeft afgesproken dat 35% van de huurwoningen sociaal moet zijn. Volgens de VVD is dat percentage allang gehaald en ligt het nu al rond de 40%. Daarom zien de liberalen niks in nog meer sociale huurappartementen. Fractievoorzitter Paardekooper pleitte in de raad dan ook voor sociale koopwoningen. Die komen er niet, hij kreeg geen steun voor die oproep.

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×