Staatssecretaris bezoekt SchuldHulpMaatje in Leiden

Vanmiddag brengt Tamara van Ark, de nieuwe Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, een werkbezoek aan Leiden. Daarbij gaat ze onder meer langs bij SchuldHulpMaatje Leiden e.o. dat is ondergebracht in de Stichting Voor Elkaar Leiden. Binnen het nieuwe regeerakkoord ligt de focus op de participatiemaatschappij en aanpak van schulden.

SchuldHulpMaatje Nederland geeft Tamara van Ark een kijkje achter de schermen bij het werk in meer dan honderd gemeenten met ruim 2.000 maatjes. Deze middag maakt Staatssecretaris Tamara van Ark kennis met SchuldHulpMaatje Leiden. Coördinator Jan Kruidhof zal samen met een maatje en met iemand die geholpen wordt aanwezig zijn. De projectleiders van het hoofdkantoor van SchuldHulpMaatje Nederland, Carla van der Vlist en Hendrik-Jan Graber, presenteren de SchuldHulpMaatje-aanpak en de bijbehorende cijfers.

SchuldHulpMaatje Leiden e.o. is één van de 80 SchuldHulpMaatje-locaties in Nederland binnen de Vereniging van SchudlHulpMaatje Nederland. Jaarlijks worden vanuit de verschillende locaties zo’n 6.000 mensen geholpen door maatjes en nog eens 16.000 mensen worden via de websites van SchuldHulpMaatje geholpen.

SchuldHulpMaatje Leiden is actief in Leiden met zo’n 110 gecertificeerde vrijwilliger maatjes die mensen helpen die schulden hebben of er in dreigen te komen. Mensen worden niet alleen geholpen met de administratie, maar een maatje dient ook als luisterend oor. Het is geen vervanging van de schuldhulpverlening, maar de twee soorten hulp vullen elkaar. Dat komt de effectiviteit ten goede. Daarnaast werkt SchuldHulpMaatje Leiden samen met andere hulpverlenende instanties.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×