Kim Vermaas kwam dit weekeinde in actie in het Limburgse Wessum. (Foto: Wim de Leeuw).

Vermaas leidt Scylla naar overwinning

De focus van de Leidse tafeltennisster Kim Vermaas ligt op dit moment bij de mannen eredivisie en het spelen van internationale toernooien. De nieuwe koers past bij het beleid van Scylla, dat Vermaas wil steunen in het ingeslagen pad dat moet leiden tot plaatsing voor de Olympische Spelen.

Die strategie heeft wel gevolgen voor het damesteam, dat zich, anders dan in vorige jaren, nog niet heeft weten te mengen in de strijd voor de play-offs. Hoe sterk het team is wanneer Vermaas wel meespeelt bleek zondag. In het Limburgse Wessem had concurrent Westa – de nummer vijf van de eredivisie – geen kans.

Gezegd moet worden dat de omstandigheden Scylla ook wel wat in de kaart speelden. Niet alleen kwam Westa met een invalster, kopvrouw Li Nan Sun was ook nog eens geblesseerd. Tegen Esmee van Marwijk wist Sun nog wel, ondanks haar blessure, het enige punt voor Westa veilig te stellen. Haar partij tegen Marie Depuydt moest ze echter laten lopen.

De overige partijen waren allemaal voor Scylla. Vermaas had zoals verwacht weinig te stellen met Amber van de Velde en invalster Nina van Oost. Met de eenvoudige winst van Depuydt op Van Oost en de 3-1 van Marwijk tegen Van de Velde werd het een succesvolle middag voor Scylla. Door de 5-1 overwinning liep Scylla fors in op Westa. Het team blijft zesde maar is West nu op 2 punten genaderd.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×