Juliëtte Pijnacker ging in Parijs voor goud en sleepte het eremetaal ook daadwerkelijk binnen. (Foto: PR).

Goud voor Juliëtte Pijnacker in Parijs

De 14-jarige Leidse turnster Juliëtte Pijnacker heeft op het Internationale tournooi Daniel D’Amato in de Parijse wijk Blanc Mesnil de gouden medaille gewonnen. Juliëtte maakte deel uit van het Nederlandse Team dat ook nog gezamenlijk het Teamgoud won.

Juliëtte begon de wedstrijd op brug, waar ze een krachtige oefening neerzette. Op balk moest ze helaas een val incasseren maar met haar wervelende vloeroefening, waarvoor zelfs het Franse publiek op de banken ging staan, legde ze de bodem voor haar gouden medaille. Met op sprong een yurchenko schroef en het hoogste cijfer van allen rondde ze de wedstrijd succesvol af.

Juliëtte heeft de afgelopen maand een druk programma gehad. Eind oktober was ze in België bij de Wase Gym Cup, vorige week was ze in Marseille bij Elite Gym Massilia. Ook komend weekend staat er een internationale wedstrijd op het programma, de International Stormarn Cup in het Duitse Grosshansburg (Hamburg).

Het tournooi Daniel D’Amato is een sterk bezette wedstrijd waar turnlanden als Oekraïne, Tsjechië en Frankrijk aan mee deden.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×