SP-fractievoorzitter Erik Maassen (links) ontfutselde CDA-wethouder Daan Binnendijk de toezegging dat de gemeente gaat meten hoeveel geluidsoverlast de A4 veroorzaakt nu er een enorme kaalslag heeft plaatsgevonden. (Foto: Chris de Waard).

Voorschoten gaat geluidsoverlast A4 meten

De SP in Voorschoten wil weten hoeveel de geluidsoverlast van de A4 is toegenomen sinds de kap van bomen bij recreatiegebied Vlietlanden in verband met de aanleg van de Rijnlandroute. Daar is het college ook benieuwd naar en daarom gaat Voorschoten zelf geluidsmetingen uitvoeren. Dat heeft wethouder Binnendijk toegezegd na vragen van SP-fracievoorzitter Erik Maassen.

“Volgens de rekenmodellen van de provincie zou de geluidsoverlast in Voorschoten wel meevallen,” zegt Maassen. “Het is dan ook een van de redenen dat de provincie geen geluidsschermen wil plaatsen.”

De politieke partijen lieten in de commissie Wonen, ruimte en groen merken geen vertrouwen te hebben in deze rekenmodellen. Daarom vroeg Maassen de wethouder om zelf metingen uit te voeren. De SP-er is tevreden met de toezegging: “Op deze manier kan Voorschoten aantonen dat het plaatsen van een geluidsscherm wel degelijk nodig is.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×