Eind september kozen de leden van de PvdA Leiden Marleen Damen al als lijsttrekker. Nu is ook de rest van de lijst bekend. (Foto: Chris de Waard).

Ook PvdA Leiden komt met kandidatenlijst

De PvdA Leiden heeft de conceptlijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dat wethouder Marleen Damen als lijsttrekker op plek 1 staat was al eerder bekend. Nu heeft de partij ook de overige 26 namen prijsgegeven. Op 2 staat fractievoorzitter Gijs Holla, de raadsleden Anna van den Boogaard en Abdelhaq Jermoumi staan respectievelijk op plek 3 en plek 4.

Damen stelt trots te zijn op de lijst. Vooral vanwege de diversiteit: “Onze kandidaten komen uit alle lagen van de Leidse bevolking en hebben heel verschillende achtergronden. Daarmee is de lijst een letterlijke vertaling van onze
campagneslogan: ‘Leiden maken we samen’.”

De PvdA Leiden is momenteel met vijf leden vertegenwoordigd in de Leidse gemeenteraad. Van de huidige fractie keren Helma Baart (12) en Ralt Schalkwijk (11) niet terug in de raad. Ook de drie duoraadsleden zijn niet verzekerd van een plek. Ze staan op de plaatsen 6, 8 en 10.

In de top 10 zowel bekende als nieuwe namen. De hoogste nieuwkomer is Tiny Klever op
nummer 5. Tiny is eigenaar van koffiecafé Francobolli aan de Apothekersdijk. “Ze maakte met haar
aanstekelijk enthousiasme en groot sociaaldemocratisch hart indruk op de kandidaatstellingscommissie,” zegt oud-fractievoorzitter Henny Keereweer die aan het hoofd stond van die commissie. Andere nieuwkomers in de top 10 zijn Suzanne van der Jagt-Graaf (7) en Arno Lammeretz (9).

De afgelopen tijd voerde de kandidaatstellingscommissie gesprekken met alle kandidaten. Daarna werd de conceptlijst opgesteld en aan het afdelingsbestuur voorgelegd. Die advieslijst is door het bestuur van de PvdA Leiden ongewijzigd overgenomen. Afdelingsvoorzitter Aloys van Rest: “De kandidaatstellingscommissie heeft
een knappe prestatie geleverd. De lijst is een prachtige mix van ervaren en nieuwe mensen. Vol
vertrouwen leg ik de conceptlijst voor aan onze leden, die de lijst op 13 december zullen
vaststellen.”

Conceptlijst PvdA Leiden voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018

1. Marleen Damen (huidig wethouder Werk en Inkomen, Wijken en Financiën)
2. Gijs Holla (huidig fractievoorzitter)
3. Anna van den Boogaard (huidig raadslid)
4. Abdelhaq Jermoumi (huidig raadslid)
5. Tiny Klever (eigenaar koffiecafé Francobolli)
6. Martijn Otten (huidig duoraadslid)
7. Suzanne van der Jagt-Graaf (senior beleidsmedewerker ministerie VWS)
8. Marc Newsome (huidig duoraadslid)
9. Arno Lammeretz (werkzaam bij pensioenuitvoerder APG)
10. Elwin Wolters (huidig duoraadslid)
11. Rald Schalkwijk
12. Helma Baart
13. Jelte Liemburg
14. Mees ten Hooven
15. Arjen Liemburg
16. Geert van der Varst
17. Joke Oudman
18. Joseph Seh
19. Ricky Rajaram
20. Eva ten Brink
21. Ruben Schippers
22. Tim van Polanen
23. Marion van Dongen
24. Davied van Berlo
25. Conny Broeyer
26. Tjeerd Scheffer
27. Hilde Jansen

Marleen Damen: “Met deze kandidaten blijven we ons sterk maken voor gelijke kansen voor iedereen. Het gaat goed met Leiden, maar nog niet met alle Leidenaren. Ook in Leiden dreigt een tweedeling: er zitten nog te veel mensen zonder werk en te veel kinderen groeien op in armoede. Ook zijn er te weinig betaalbare en energiezuinige woningen en buurten kunnen en moeten veel groener.”

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×