Chiel Koolhaas won met zijn foto van de Hooglandse Kerkgracht in de winter in de categorie winterfoto. (Foto's uitreiking: Emile van Aelst).

Chiel Koolhaas wint fotowedstrijd met winterfoto Hooglandse Kerkgracht

Ieder jaar houdt de gemeente Leiden een fotowedstrijd waarbij in twee categorieën kan worden meegedongen: ‘Leiden bij Nacht’ en ‘Winter’. Criteria voor de foto’s zijn onder andere een herkenbaar Leids stadsbeeld en een goede technische uitvoering.

De jury koos uit de 221 ingezonden foto’s de prachtig verlichte Catharinabrug bij nacht van Martijn Kruit en de qua kleur en compositie fraai vastgelegde Hooglandse Kerkgracht in de winter van Chiel Koolhaas.

De eerste week 2018 verschijnt de winnende winterfoto op straat als grote uitnodigingsposter voor de openbare Nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 8 januari. De foto van de Catharinabrug komt op de gemeentelijke kerstkaart te staan. Beide foto’s werden beloond met een cheque van 250 euro.

Naast Stadsfotograaf Patricia Nauta als voorzitter bestond de jury dit jaar uit Koen van Engelen en Nina de Vrind van het gelijknamige Grafisch Ontwerpbureau en namens de gemeente Peter van Oosterhout (Ruimtelijke Ontwikkeling) en Paul Laudy (wethouder Bouw en Openbare Ruimte).

In beide categorieën waren er nog verschillende andere finalisten en eervolle vermeldingen. Alle juryrapporten mét de bijbehorende foto’s zijn te lezen op www.leiden.nl/winterfotowedstrijd.


Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy, stadsfotograaf en juryvoorzitter Patricia Nauta en winnaars Chiel Koolhaas en Martijn Kruit.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×