Fractievoorzitter René Zoetemelk van het CDA Voorschoten wil meevallers gebruiken om de voorzieningen op peil te houden. (Foto: Chris de Waard).

CDA Voorschoten put moed uit opheffen provinciaal toezicht

Het CDA Voorschoten wil dat de gemeente financiële meevallers gaat gebruiken om het voorzieningenniveau in het dorp op peil te houden. Ook als uit onderzoeken blijkt dat het beheer van de gemeente goedkoper kan, wil het CDA dat geld daarvoor aanwenden.

Na een jaar van preventief provinciaal toezicht kan de Voorschotense politiek weer zelf nadenken over dit soort zaken. Niet elk besluit hoeft eerst ter goedkeuring aan de provincie Zuid-Holland te worden voorgelegd als het toezicht per 1 januari 2018 weer wordt genormaliseerd naar een toetsing achteraf. “We moeten er wel voor zorgen dat er niet meer geld wordt uitgeven dan er binnenkomt,” zegt fractievoorzitter René Zoetemelk van het CDA Voorschoten. “Verder is het reserveren voor vervangingsinvesteringen een noodzaak.”

Zoetemelk: “De door de meerderheid van de raad aangenomen begroting heeft bij de provincie vertrouwen gewekt en heeft geleid tot het stopzetten van het financieel toezicht. De structurele inkomsten en uitgaven zijn weer in balans gebracht. Nu is het zaak om te werken aan een nog betere financieel situatie zodat we de komende vier jaar kunnen werken aan het behoud van belangrijke voorzieningen.”

Dat voorzieningen in Voorschoten ook wat mogen kosten, vindt het CDA logisch. “We hebben een prachtig dorp om in te wonen, te werken en te recreëren. Daar moet voor betaald worden. Voorzieningen kosten geld. Maar de inwoners van Voorschoten moeten er wel van uit kunnen gaan dat hun geld goed wordt ingezet om Voorschoten een mooie gemeente te laten blijven.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×