Fractievoorzitter Erik Maassen van de SP Voorschoten (links) vindt de prijs die het dorp betaalt voor het opheffen van het provinciaal toezicht te hoog. (Foto: Chris de Waard).

SP Voorschoten vindt prijs opheffen toezicht te hoog

Dat de provincie Zuid-Holland vandaag heeft laten weten dat het preventief toezicht op de gemeente Voorschoten is opgeheven stemt ook bij de SP Voorschoten tot tevredenheid. Althans, omdat Voorschoten weer zelf mag beslissen over haar eigen beleid. Het afgelopen jaar moesten alle uitgaven ter goedkeuring worden voorgelegd aan de provincie. “Maar de bezuinigingen die nu worden doorgevoerd zijn volgens de SP een te hoge prijs voor het opheffen van dat toezicht,” zegt fractievoorzitter Erik Maassen in een reactie.

“Omdat Voorschoten een begroting heeft ingeleverd die voor meerdere jaren sluitend is, heeft de provincie het toezicht opgeheven. De bezuinigingen die hiervoor zijn toegepast, waren volgens de SP echter niet nodig,” zegt Maassen die erop wijst dat zijn fractie een alternatieve begroting heeft ingediend. “En die was keurig. Ook wij hadden elk jaar een sluitende begroting en genoeg geld over om de reserves flink aan te vullen. De prijs die Voorschoten nu betaalt is te hoog.”

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×