Boomplantdag bij Klinkenbergerplas

Meer natuur en biodiversiteit. Dat was een van de belangrijkste doelen die de gemeente Oegstgeest nastreefde bij de herinrichting van recreatiegebied de Klinkenbergerplas. Op vrijdag 1 december wordt er een flink aantal bomen aan de noordoostkant van de kleine plas geplant.

De gemeente werkt daarbij samen met de stichting Trees for All in het Nederlandse project Nationaal Bossenfonds. Door deze samenwerking lukt het om meer bosplantsoen en grotere bomen te planten.

Het Nationaal Bossenfonds realiseert bossen in binnen- en buitenland met donaties van bedrijven en particulieren. De ruim 10.000 gesponsorde bomen en bosplantsoen bij de Klinkenbergerplas zijn gedoneerd door een aantal bedrijven waaronder Bever, Arriva, Aquacombi, VanHaren, Scheepswerf Hoogerwaard en de European Association for International Education.

Op 1 december komen de medewerkers van een aantal van deze sponsoren helpen met planten. Ook wethouder Jos Roeffen is van de partij en steekt de handen uit de mouwen. Daarnaast worden de leden van de klankbordgroep Herinrichting Klinkenbergerplas en direct omwonenden uitgenodigd om te helpen planten.

Er worden verschillende inheemse soorten aangeplant. Dat moet zorgen voor meer natuurwaarde in het landschap. In totaal ontstaat er 2,5 hectare nieuw sponsorbos dat voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast plant de gemeente elders in het gebied bomen en heesters.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×