De grafsteen Anna van Gogh-Carbentus, de moeder van Vincent van Gogh.

Lezing over familie Van Gogh bij begraafplaats Groenesteeg

Op de begraafplaats Groenesteeg wordt op zondag 10 december om 14.30 uur door Lodewijk Kallenberg een lezing gegeven over ‘Van Gogh op Groenesteeg’. Het is bij velen bekend dat Anna van Gogh – Carbentus (1819-1907), de moeder van de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh, op de begraafplaats Groenesteeg in Leiden is begraven. Minder bekend is dat hier nog tien andere familieleden van Vincent van Gogh zijn begraven. Ook vragen velen zich af waarom Anna van Gogh naar Leiden is gekomen.

In de lezing wordt het verhaal over de moeder van Gogh en de overige familieleden verteld. Wat hebben zij gedaan, wat bracht hen naar Leiden en waar hebben zij hier gewoond? Dat laatste blijken diverse mooie panden op het Rapenburg, de Herengracht, de Breestraat, de Plantage en de Zoeterwoudsesingel te zijn.

Als het weer het toelaat zal na afloop van de lezing langs de graven van deze elf personen worden gewandeld. De toegang is gratis. De spreker, Lodewijk Kallenberg, is voorzitter van de Stichting Historische Begraafplaats Groenesteeg en auteur van drie boeken over deze bijzondere Leidse begraafplaats.

Op deze zondag zijn de historische Begraafplaats Groenesteeg, waar de elite van Leiden van 1813 tot het einde van de vorige eeuw begraven ligt, en de aula tussen 14.00 uur en 16.00 uur opengesteld voor het publiek. De begraafplaats zelf is op alle dagen van de week overdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op www.begraafplaatsgroenesteeg.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×