(Foto: PR).

Medailleregen in Hamburg voor Leids turntalent

De 14-jarige turnster Juliëtte Pijnacker heeft bij de International Stormarn-Cup in de Hamburgse buitenwijk Grosshansburg goede zaken gedaan. Allround kwam ze tot een bronzen plak, bij de toestelfinales wist ze daar nog twee maal goud en een keer zilver aan toe te voegen. Met het team van Turnz Amsterdam Gymnastics kwam Pijnacker tot een derde plaats.
Pijnacker kwam zaterdag langzaam op stoom in de ijskoude Hamburgse sportzaal. Na een matige brugoefening, turnde ze een foutloze balkoefening. Ook op vloer en sprong was de Leidse turnster goed op dreef, wat resulteerde in vier toestelfinales op zondag. Daar viel ze op brug net buiten de prijzen (4e) maar met zilver op balk en goud op vloer en sprong kon ze tevreden naar huis keren. Bovendien kreeg Pijnacker de prijs voor de hoogste score van de dag.
Pijnacker kan terugkijken op een goed 2017. In juli mocht ze namens Nederland naar de Europese Jeugd Olympische Spelen (EYOF) in het Hongaarse Györ. Daarnaast mocht ze naar Elite Gym Massilia in Marseille en naar de Daniel D’Amato Cup in het Parijse Blanc Mesnil.  Dit jaar sluit ze eind december af met deelname aan het turnspektakel ‘a Touch of Gold’ in de Ziggo Dome.
Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×