(Foto: Topsport Leiden).

De Zijl Zwemsport plaatst zich voor halve finale KNZB beker

De mannen van De Zijl hebben zich geplaatst voor de halve finales van de KNZB beker. In het eigen bad werd het 13-12 verlies van vrijdagavond tegen Schuurman BZC goedgemaakt. De Leidse ploeg won met 12-8.

De basis werd al gelegd in de eerste periode, die door De Zijl werd gewonnen met 4-1. Na het openingsdoelpunt van BZC zorgden Jasper Haasnoot , Adam Maklari, Tom Nederend en Stan van Ruiten voor een lekkere voorsprong: 4-1. Bij de rust was de wedstrijd nog open (6-4), maar na 2-0 in het derde kwart via treffers van Haasnoot en Omar Qachach lonkte de halve finale voor de ploeg van Ron van der Harst.

In het slotdeel deed de ploeg uit Borculo wat het kon, maar De Zijl gaf BZC geen kans dichterbij te komen. Kwart vier eindigde onbeslist: 4-4.

De Zijl – Schuurman BZC 12-8 (4-1, 2-3, 2-0 en 4-4)
Doelpunten De Zijl: Tom Nederend 3, Jasper Haasnoot 2, Adam Maklari 2, Stan van Ruiten 2, Roeland Spijker, Omar Qachach en Tim van der Meer.

Leiden Nieuws Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×