(Foto's: AS Media).

Serie voertuigbranden in Stevenshof

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in de Stevenshof meerdere branden gesticht. Een scooter, een motorfiets en een snorfiets vielen ten prooi aan de vlammen. De eerste brand werd even na middernacht ontdekt. Aan het Maria Montessoripad ging een scooter in vlammen op. De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de woonhuizen.

 

Door de vlammen raakte ook een auto flink beschadigd. (Foto: Ricardo Bakker).

Rond 01.00 uur werd opnieuw een voertuigbrand gemeld. Dit maal aan de Stevensbloem. Hier was een brommer die tegen een auto aanstond in brand gestoken. Omstanders trokken de brommer weg om erger te voorkomen. De brandweer had het vuur snel onder controle. Ook hier was de oorzaak brandstichting. De dader is nog gezien, maar wist zowel de fotografen, als de aanwezige agenten van zich af te schudden door het op een lopen te zetten.

Om 01.15 uur was het opnieuw raak. Op het Maria Montessoripad werd een motorfiets in brand gestoken. De brand werd ontdekt door een van de fotografen die in de wijk aanwezig waren in verband met de eerdere branden. Hij waarschuwde de bewoners en de brandweer.

De politie heeft onder andere met de inzet van een politiehond nog naar de dader gezocht. Ook ongeruste omwonenden hielpen zoeken. Er is nog geen spoor van de pyromaan aangetroffen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×