(Foto's: Gosse Beitsma).

Leids schaatstalent plaatst zich voor Olympisch Kwalificatietoernooi

De 19-jarige Leidse schaatser Tijmen Snel heeft zich dit weekend geplaatst voor het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT). Hij mag dan in ieder geval proberen zich op de 1500 meter te plaatsen voor de Olympische Spelen die in 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang worden gehouden. Vanwege aanwijsplekken die nog niet zijn vergeven, maakt hij ook nog kans om op de 1000 meter uit te mogen komen. Het OKT wordt 26 tot en met 30 december gereden in Thialf.

Het selectiemoment vond plaats tijdens de Holland Cup 2 in Alkmaar. Zaterdag reed Snel de 500 en de 1500 meter. “Helaas ging de 500 meter niet zo geweldig en eindigde ik met een tijd van 36.88 op de 8e plek. De 1500 ging daarentegen erg goed.” Met een tijd van 1.52.98 werd hij tweede wat goed is voor plaatsing voor het OKT.

De 1000 meter werd op zondag gereden. Snel: “Die afstand ging ook vrij goed, helaas was de eerste volle ronde wat minder waardoor ik net te kort kwam voor de tweede plek en dus met 1.13.98 een gedeelde derde plek behaalde.” Op de 1000 meter maakt Snel nog een kleine kans op deelname aan het OKT, omdat de aanwijsplekken nog vergeven moeten worden.

Tijdens het OKT zal Snel het opnemen tegen grote namen als Kjeld Nuis en Sven Kramer. Voor veel Nederlandse schaatsers is dit het belangrijkste toernooi van het jaar. Want wie niet presteert, gaat niet naar de Olympische Spelen. “Als ik realistisch ben verwacht ik me niet te plaatsen voor de Olympische Spelen. Ik hoop gewoon een mooie ervaring op te doen en een goede race neer te zetten”

Eerder dit seizoen nam de schaatser al voor het eerst deel aan het NK afstanden bij de senioren op de 500, 100 en 1500 meter. Ook plaatste hij zich vorige week voor het NK Alround. Snel komt uit voor de Leidse schaatsvereniging IJVL.

Leiden Sport Tijmen Snel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×