Start aanleg bos met 10.000 bomen rondom de Klinkenbergerplas in Oegstgeest

1

Vrijdagmorgen is officieel gestart met de aanleg van een bos met 10.000 bomen en bosplantsoen rondom de Klinkenbergerplas. Het bos wordt mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van duizenden bomen door het bedrijfsleven zoals: Bever, Arriva, Aquacombi, VanHaren, Scheepswerf Hoogerwaard en de European Association for International Education.

Door de donatie van deze bedrijven kunnen een aantal van de 10.000 bomen een groter formaat hebben waardoor er sneller een echt bos ontstaat. Om 10.30 uur gaf Hart voor Oegstgeest-wethouder Jos Roeffen het startsein door zelf de eerste boom in te graven.

Hierna gingen de bedrijven in groepjes aan de slag om de duizenden bomen te planten. CDA-wethouder Jan Nieuwenhuis sloot aan het eind van de middag samen met enkele leden van de klankbordgroep en omwonenden de geslaagde plantdag af.

Delen

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.