Jeroen Kampschreur tijdens de huldiging na zijn drie gouden WK medailles. Kampschreur is nu genomineerd voor 'Paralympisch sporter van het Jaar'. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Drie Leiderdorpers nog in race voor nationale sportprijzen

NOC*NSF heeft zondag de nominaties bekend gemaakt voor de nationale sportprijzen. Per categorie zijn er drie kanshebbers, die werden gekozen uit een shortlist die eerder openbaar werd. Op die shortlist stonden nog vier Leiderdorpers, drie Leidenaren en één Zoeterwoudenaar, maar bij het bekend maken van de genomineerden zijn er alleen drie Leiderdorpers overgebleven. Op 19 december worden tijdens het sportgala de winnaars bekend gemaakt.

Zitskiër Jeroen Kampschreur is genomineerd in de categorie ‘Paralympisch sporter van het Jaar.’ Hij werd dit jaar als eerste Nederlandse paraskiër ooit wereldkampioen. Dat deed hij meteen op drie onderdelen: de supercombinatie, de slalom en de reuzenslalom. Daarmee plaatste hij zich ook voor de Paralympische Winterspelen in Zuid-Korea volgend jaar. Kampschreur werd vrijdag al uitgeroepen tot Sportman van Leiderdorp van 2017. De andere genomineerden in deze categorie zijn tennisster Diede de Groot  en triatleet Jetze Plat.

Reanne van Kleef sprak vrijdag met de kersverse ‘Sportman van het Jaar’ in Leiderdorp Jeroen Kampschreur. Ze hadden het ook over zijn kansen bij de nationale sportprijzen en de Olympische Spelen.

Zitskiër Jeroen Kampschreur werd al uitgeroepen tot ‘Sportman van het Jaar’ in Leiderdorp. (Foto: J.P. Kranenburg).

De andere twee Leiderdorpers die zijn genomineerd zijn Jorrit Croon en Max Caldas. Zij waren onderdeel van het Nederlands herenteam hockey dat dit jaar in eigen land de Europese titel prolongeerde. Croon was speler in dat team en Caldas de bondscoach. Het heren hockeyteam is in de categorie ‘Sportploeg van het Jaar’ genomineerd. Ook het Nederlands vrouwenvoetbalelftal en het Nederlands team mannen shorttrack zijn genomineerd.

De sporters uit de Leidse regio die wel op de shortlist stonden maar niet zijn genomineerd zijn: Nicole Beukers en Sophie Souwer (Vrouwen Dubbelvier, roeien), Annika van der Meer (Paralympisch Dubbeltwee, roeien), Kjeld Nuis (schaatsen) en Nick Pikaar (korfbal).

Advertentie

Leiderdorp Sport Jeroen Kampschreur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×