Het paviljoen op het Deltaplein in Voorschoten.

Voorschotense lucht boven paviljoen Deltaplein geklaard

Er komt een einde aan de politieke consternatie rond het paviljoen op het Deltaplein in Voorschoten waar vorige maand Hudson Bar & Kitchen de deuren opende. Het paviljoen is met toestemming van de gemeente een stuk groter uitgevallen dan in de oorspronkelijke plannen. Het restaurant mag daarom een deel van de ruimte niet gebruiken voor horeca omdat het bestemmingsplan dat niet toelaat.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Nanning Mol en met PvdA-fractievoorzitter Henk Overbosch over het paviljoen op het Deltaplein.

In 2009 werden plannen voor een paviljoen van 1200 m2 meter waarvan de helft voor horeca bestemd zou worden door de raad afgeschoten. In 2013 kwam er groen licht voor een beperktere ontwikkeling op het plein. Het paviljoen mocht van de raad in de nieuwe plannen voor 320 m2 een horecabestemming krijgen.

Chris de Waard in gesprek met Mark Niersman over het paviljoen op het Deltaplein.

Recent bleek dat begin vorig jaar door de gemeente toestemming werd verleend aan ontwikkelaar Niersman om de kelder te vergroten. “Op verzoek van Hudson,” zo vertelde ontwikkelaar Mark Niersman eerder aan Sleutelstad. Daardoor kreeg het paviljoen uiteindelijk 40% meer vierkante meters ten behoeve van horeca en dat was met name door de lange en ingewikkelde voorgeschiedenis tegen het zere been van verschillende politieke partijen. Met name GroenLinks en de PvdA in Voorschoten maakten er de afgelopen weken flink werk van en kregen gaande weg ook steeds meer steun van andere partijen.

Afgelopen donderdagavond voerde PvdA-fractievoorzitter Henk Overbosch mede namens GroenLinks, D66, de SP en het CDA het woord over de kwestie. Nadat wethouder Nanning Mol namens het college het boetekleed aantrok, bleek politiek gezien de kou uit de lucht.

Een oplossing voor het nu nog niet vergunde deel van Hudson Bar & Kitchen is er nog niet. Het bedrijf heeft inmiddels een vergunning aangevraagd om ook de resterende vierkante meters in gebruik te mogen nemen en daarvoor moet het bestemmingplan worden aangepast. Wethouder Mol beloofde dat de raad nadrukkelijk bij dat besluit betrokken zal worden.

 

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×