De top 6 van de nieuwe kandidatenlijst. (Foto: CDA Oegstgeest)

Bekende namen op kandidatenlijst CDA Oegstgeest

De leden van het CDA in Oegstgeest hebben afgelopen week de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Opvallend is dat alle huidige vijf fractieleden weer in de top van de lijst terug zijn te vinden, terwijl veel andere partijen in Oegstgeest te maken hebben met veel nieuwe kandidaten.

Lijsttrekker Eibertjan van Blitterswijk is erg blij dat de huidige fractie voor een volgende termijn wil gaan. Volgens hem komt dat door ‘de goede harmonie in de fractie en de goede discussies’. En misschien wel het belangrijkste: “naast inhoud, hebben we het ook gezellig met elkaar”, legt Van Blitterswijk aan Sleutelstad uit. Nieuwe naam in de top 6 (zie onderaan deze pagina) is die van Jurgen Duivenvoorden die, net als Ingrid van Dillen, namens de ChristenUnie op de lijst van staat.


Lijsttrekker Eibertjan van Blitterswijk in gesprek met IJsbrand Terpstra

Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. De kern van dat programma is wat het CDA het ‘toekomstbestendig maken van het dorp’ noemt. De partij wil Oegstgeest daarmee verder versterken, nadat het de afgelopen bijvoorbeeld te maken had met een financieel moeilijke situatie. “We moeten vooral op gaan letten dat we, nu het er wat rooskleuriger voorstaat, niet opeens heel veel geld uitgeven. We willen elke euro goed besteden, dat is zeker voor komende jaren iets om alert op te blijven”, aldus Van Blitterswijk.

De top 6 zoals die door de leden is vastgesteld:

  1. Eibertjan van Blitterswijk
  2. Ingrid van Dillen
  3. Tobias van der Hoeven
  4. Watze Mandema
  5. Pedro van Gessel
  6. Jurgen Duivenvoorden
Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×