Wethouder Laudy spreekt samen met Frits van Oosten over stadsvernieuwing tijdens het komende Politiek Café van de VVD Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

VVD Leiden houdt Politiek Café over stadsvernieuwing in Leiden

De VVD Leiden organiseert op 12 december een Politiek Café met Frits van Oosten en Paul Laudy over stadsvernieuwing door de jaren heen. Bestuurskundige Frits van Oosten blikt terug op het Leiden vanaf eind jaren 60. Wethouder Bouw & Openbare Ruimte Paul Laudy maakt link naar het heden.

Eind jaren zestig is de binnenstad van Leiden eind ernstig in verval geraakt. Woningen waren verkrot en rijp voor de sloop. Iedereen die het zich kon veroorloven, trok weg uit het gebied tussen de singels. Hoe anders is het nu. De opgeknapte binnenstad van Leiden is een pareltje met bijna 2800 monumenten en stijlvolle nieuwe gebouwen waar het goed toeven is voor toerist en winkelend publiek. Maar is alles nu anders? Inwoners vinden geen betaalbare woning en met de auto de stad in of uitkomen, lukt maar moeizaam.

Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur in De Vergulde Kruik in Leiden. Tijdens het Politiek Café kan iedereen, lid of geen lid van de VVD, vragen stellen aan de sprekers en met hen in gesprek. Vragen kunnen ook vooraf gesteld worden via het twitteraccount @VVDLeiden.

Over de sprekers
Frits van Oosten publiceerde onlangs het boek ‘De stad en de wethouder’. Het boek beschrijft over de sterk vervallen Leidse binnenstad en de stadsvernieuwing onder leiding van de toenmalige wethouder Cees Waal (1943-2011). Frits van Oosten was zelf in Leiden politiek actief van 1976 tot medio 1983 als fractievoorzitter van de toenmalige PPR.

Paul Laudy is sinds 2014 wethouder Bouw & Openbare Ruimte en was daarvoor fractievoorzitter van de VVD in de raad van Leiden. Onder het motto ‘Schoon, heel en veilig’ werkt hij de afgelopen jaren aan het verbeteren van de stad.

Locatie: De Vergulde Kruik, Haarlemmerstraat 22. Aanvang: 20.00 uur.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×