Lijsttrekker Marleen Damen van de PvdA Leiden was zaterdag druk met de inzamelactie voor de Voedselbank Leiden e.o. (Foto: PR).

PvdA Leiden zamelt 60 kratten levensmiddelen in voor Voedselbank

De PvdA Leiden heeft zaterdag bij winkelcentrum De Kopermolen in de Merenwijk een Sinterklaasinzameling gehouden voor de Voedselbank Leiden e.o. Bij de Albert Heijn supermarkt vroegen lijsttrekker Marleen Damen en de overige vrijwilligers van de partij aan de mensen die boodschappen gingen doen om iets extra’s te kopen.

“Een grote groep Leidenaren vraagt zich elke maand af of er wel genoeg geld is om boodschappen te doen,” zegt Damen. “Daarom zamelde de Partij van de Arbeid Leiden producten in voor de voedselbank. Dankzij de vrijgevigheid van de Merenwijkers hebben we in totaal zestig kratten ingezameld. Vol met rijst, pasta, koffie, thee, groenten in blik, muesli en andere producten waaronder feestelijke lekkernijen, zoals chocoladeletters en pepernoten. Ook Albert Heijn zelf deed een grote bijdrage.”

Lijsttrekker Marleen Damen: “We willen graag dat Leiden een stad is waar mensen naar elkaar omkijken. Waar zij die het nodig hebben een steuntje in de rug van de andere Leidenaren krijgen. De inzameling liet zien dat we met zijn allen Leiden socialer kunnen maken.”

Direct na de actie werd de opbrengst overhandigd aan de voedselbank Leiden, zodat zij de producten de komende tijd onder hun klanten kunnen verspreiden. Leidenaren die op een ander moment een bijdrage willen leveren kunnen dit bij de voedselbank zelf doen, de openingstijden van de inzamelingspunten staan op de website van de voedselbank: leiden.voedselbankennederland.nl.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×