(Foto: Rob Aarsen).

NK Onderwatervoetbal in zwembad Het Wedde

Het Nederlands Kampioenschap Onderwatervoetbal wordt aanstaande zondag gehouden in zwembad Het Wedde in Voorschoten. De Voorschotense Duikvereniging Palmare werd vorig jaar Nederlands kampioen en verdedigt nu haar titel. Zes duikverenigingen uit het hele land zullen aantreden om zelf een gooi naar de titel te doen.


Maarten Mulder sprak met  voorzitter Peter van der Ploeg van Palmare over de sport en het NK Onderwatervoetbal.

Onderwatervoetbal is een sport in opkomst. Een team bestaat uit drie spelers en twee wisselspelers. Behangen met 14 kilo lood en een fles met perslucht lopen de duikers van een team over de bodem van het zwembad.

Een zware bal, gevuld met zout water, dient in het doel van de tegenstander te belanden. Maar dat lopen door het water is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is alsof je tegen een duin op rent. Het kost veel kracht en energie, vandaar dat een partijtje onderwatervoetbal maar vijf minuten duurt. De fles met perslucht, die bij een gewone buitenduik zeker een uur meegaat, is dan meestal al behoorlijk leeg.

De kampioensploeg van Palmare, die bestaat uit Mike Bunnig, Marijn Went, Arjan van Leusden, Hans-Maarten van de Ruit en Ronald Cuypers, is al enkele maanden in training. Teamcaptain Bunnig: “Het zou geweldig zijn als Het Wedde op 10 december vol zou zitten. Dat is goed voor het imago van de sport.”

Onderwatercamera’s

Het publiek zal op 10 december vanaf de kant de spelers onder water uitstekend kunnen volgen. Met behulp van speciale onderwatercamera’s worden de wedstrijdbeelden op grote schermen geprojecteerd. Hiervoor werkt Palmare samen met Duikcentrum The Wave uit Hillegom, die sponsor van de onderwatertechniek is.

Sport Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×