Burgemeester Pauline Bouvy ging gisteren langs bij basisschool De Vink in Voorschoten. Daar vertelde ze onder andere over de vuurwerkvrije zones die de gemeente ook dit jaar weer instelt.

Burgemeester Voorschoten geeft vuurwerkvoorlichting aan basisscholieren

Burgemeester Pauline Bouvy stond gisteren voor een keertje voor de klas. Niet zomaar, maar om de leerlingen van basisschool De Vink voorlichting te geven over het omgaan met vuurwerk. Ze deed dat als aftrap voor de vuurwerkvoorlichting van bureau HALT dat nog veel meer scholen aandoet.

De burgemeester gaf niet alleen nuttige tips over het veilig afsteken van vuurwerk, maar vertelde ook over de vuurwerkvrije zones in het dorp. Ook dit jaar is het verboden om vuurwerk af te steken in parken, bij de kinderboerderij en in de buurt van kattenopvang Kat zonder Zorgen.

De gemeente Voorschoten organiseert dit jaar overigens geen centrale vuurwerkshow. De afgelopen twee jaar gebeurde dat wel. De politie gaat het vuurwerkverbod in de aangewezen zones volgens burgemeester Bouvy zoveel mogelijk handhaven. “Maar het blijft lastig, omdat je mensen nu eenmaal op heterdaad moet betrappen om echt op te kunnen treden.”

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×