Cultuur071 over Rijksmuseum Boerhaave, SingelSpark en meer

We spreken met Dirk van Delft, directeur van Rijksmuseum Boerhaave; Geert van der Velden (Fields of Wonder) en kunstenaar Inge Reisberman; Ferry Rigault, vrijwilliger van het jaar; Peter Visser (muziek). We besteden aandacht aan de finale van het Levenslied Festival en een concert in de Herengracht kerk.

Verder korte berichten over het Dreumesconcert in B+C, een kinderworkshop haiku schrijven, de Leidse Lente Luisteravond, weer een prijs voor Ilja Leonard Pfeijffer, een kerstdiner in Scheltema en de Leidse beeldhouwer, Jeroen Spijker die meewerkte aan de afsluiting van het Stijljaar in Purmerend(!).

Nog meer? Ja. Chris de Waard sprak met Edwin van der Heide en hoogleraar Auditieve Cultuur Marcel Cobussen over de onthulling van het kunstwerk ‘Fluisterende wind’ en Gerry van Bakel sprak met Friederike de Raat, journaliste en schrijver van o.a het taalboekje ‘Muggenzifters en zondebokken, gezegden en spreekwoorden ontleend aan de bijbel. Luister maar.

En veeg je agenda schoon op vrijdag 22 december. Want van 17.00 tot 19.00 uur presenteren Gideon Roggeveen en Han Ruigrok live vanuit de foyer van Theater Ins Blau de Eindejaarsuitzending 2017 van Cultuur071. Kom kijken en luisteren. Je mag al vanaf 16.00 uur binnenlopen en genieten van dj’s Plaatjes vullen gaatjes.

De eindejaarsuitzending wordt uitgezonden op zaterdag 23 december op het gebruikelijke tijdstip van 10.00 to 12.00 uur en een week later herhaald.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×