Met de wens om er een mooi en vooral sportief toernooi van te maken, opende de wethouder het toernooi en wenste hij de leerlingen veel succes toe. (Foto's: Jan Abbink).  

Docos Tafeltennis blikt terug op geslaagd scholierentoernooi

In Leiden wordt niet alleen op topsportniveau tafeltennis gespeeld bij Scylla en bij Docos. Ook op breedtesportniveau speelt Leiden een rol van betekenis. Tafeltennisvereniging Docos is bijvoorbeeld een van de grootste verenigingen van Nederland.

Afgelopen vrijdag heeft de Schoolsportcommissie van de gemeente Leiden in samenwerking met Docos tafeltennis een groot toernooi georganiseerd voor de scholieren van het voortgezet onderwijs. Het Bonaventuracollege, het Vlietlandcollege, het Leonardo da Vinci college en het Rijnlands lyceum namen dit keer deel aan het toernooi met in totaal 96 leerlingen. Er werd gestreden in 14 poules met per poule een prijs voor de nummer 1 en de nummer 2.

Wethouder Paul Dirkse sprak de leerlingen toe en benadrukte dat de Schoolsportcommissie al meer dan 25 jaar met veel succes actief is om de jeugd van heel Leiden aan het sporten te krijgen. “Er zijn veel cursussen in de diverse takken van sport die bijna allemaal slechts 25 euro kosten. Voor de jeugd zijn er meer dan 150 cursussen en er zijn daarnaast ook veel toernooien, zoals het tafeltennistoernooi van vandaag,” aldus de wethouder die onder meer sport en onderwijs in zijn portefeuille heeft.

Docos tafeltennis zond het toernooi uit via Docos-tv.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×