(Foto: PR).

Meer R-net buslijnen in Zuid-Holland

Met ingang van de nieuwe dienstregeling die deze week van start ging is ook het R-net busnetwerk uitgebreid met drie nieuwe lijnen. Arriva is de vervoerder voor de nieuwe lijnen tussen Leiden en Leiderdorp, Gouda en Schoonhoven en tussen Alphen aan den Rijn en Schiphol.

De nieuwe R-net bus 410 rijdt sinds deze week tussen Leiden Centraal en Leiderdorp, via de Willem de Zwijgerlaan en Engelendaal tot het Alrijne Ziekenhuis. De R-net bussen vervangen de huidige Q-liner 366. De R-net bus rijdt in de spits en overdag iedere 15 minuten.

Eind 2014 zijn de eerste R-net bussen gaan rijden in de provincie. “Met succes. Steeds meer mensen weten de bus te vinden en de waardering van reizigers voor R-net is hoog, zegt gedeputeerde Floor Vermeulen: “Hiermee maken we het openbaar vervoer aantrekkelijk voor steeds meer mensen. Zo werken we aan een betere bereikbaarheid van de provincie, naast de maatregelen die we nemen op het gebied van infrastructuur, fietspaden en vervoer over water.”

Onderdeel van het R-net kwaliteitsconcept is het aanleggen van comfortabele haltevoorzieningen met digitale reizigersinformatie en gebruiksvriendelijke fietsenstallingen. De lijnen gaan frequenter rijden en worden sneller en betrouwbaarder doordat zij minder haltes aandoen. Waar mogelijk is de infrastructuur aangepast om de rijtijden te verkorten en de reis comfortabeler te maken. De bussen zelf zijn ook comfortabeler met onder andere gemakkelijke stoelen en usb-aansluitingen.

R-net breidt uit
R-net (Randstad-net) is het keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer in de Randstad. Overheden en vervoerders werken samen met het doel om in 2028 door de hele Randstad hetzelfde, herkenbare hoogwaardig openbaar vervoer te laten rijden: zowel bussen, treinen, trams als metro’s. Met de drie nieuwe buslijnen en de twee al bestaande lijnen (tussen Leiden en Zoetermeer en tussen Rotterdam en Dirksland) rijden nu vijf R-net buslijnen in Zuid-Holland.

R-net treinen rijden sinds eind 2016 tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Andere uitbreidingen van zowel bus- als spoorlijnen zijn in voorbereiding. Meer over R-net is te lezen op www.zuid-holland.nl/r-net.

Politiek Regio rnet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×