Frank Koen is per 11 januari benoemd als waarnemend burgemeester van Wassenaar. (Foto: Roel Dijkstra Fotografi/Joep van der Pal).

Frank Koen waarnemend burgemeester Wassenaar

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit benoemt met ingang van 11 januari 2018 de heer J.F. Koen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wassenaar. De vacature in Wassenaar ontstaat door het vertrek van waarnemend burgemeester Aptroot per 11 januari 2018.

Gelet op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart komend jaar en het onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van Wassenaar heeft de commissaris na overleg met de fractievoorzitters besloten een nieuwe waarnemer te benoemen.

De keuze voor de waarnemend burgemeester is in goed overleg gegaan met de fractievoorzitters. Na een gesprek over het gewenste profiel en de strekking van de opdracht heeft de commissaris van de Koning Frank Koen voorgesteld als kandidaat. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met de heer Koen gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om de heer Koen als waarnemend burgemeester te benoemen.

Oriëntatie bestuurlijke toekomst
De commissaris van de Koning heeft Koen meegegeven de oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van Wassenaar nader uit te werken. Dit traject is dit jaar door burgemeester Aptroot al ingezet. Daarnaast zal Koen het werk van zijn voorganger met betrekking tot de reorganisatie van de werkorganisatie Duivenvoorde voortzetten.

In het najaar van 2018 zullen de dan zittende fractievoorzitters met de commissaris van de Koning in gesprek gaan over de voortgang. Gezamenlijk is de verwachting uitgesproken dat de waarneming zal duren tot minimaal maart 2019.

De heer Koen is 61 jaar, lid van het CDA en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Van september 2016 tot mei 2017 was hij waarnemend burgemeester in buurgemeente Katwijk. Van 2010 tot 2016 was hij burgemeester van Capelle aan den IJssel en van 2004 tot 2010 was hij burgemeester van Zederik. Eerder was de heer Koen wethouder en gemeenteraadslid in Maassluis.

Op dit moment heeft Koen een adviesbureau op het terrein van (openbaar) bestuur en veiligheid, en is hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van CVO-Rotterdam voor voortgezet onderwijs, lid van de Raad van Toezicht van Stichting Dorp, Stad en Land, en voorzitter van Stichting De Regenboog.

Advertentie

Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×