Geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie en vuurwerkshow in Voorschoten

2

De gemeente Voorschoten houdt begin volgend jaar geen nieuwjaarsreceptie. Dat besluit is volgens burgemeester Bouvy deels genomen als onderdeel van alle bezuinigingen die de gemeente doorvoert. “Alle beetjes helpen,” zo oordeelt het college, dus ook de naar schatting 1.000 euro die de gemeente doorgaans kwijt was aan de receptie. Ook komt er geen centrale vuurwerkshow meer.

De 2.000 euro die de gemeente sinds enkele jaren bespaarde door geen kerstkaarten meer te sturen houdt de gemeente dit jaar ook in de zak. De afgelopen jaren werd dat bedrag geschonken aan een lokaal goed doel.

Een tweede reden om de receptie te schrappen is dat het college het veel leuker vindt om zelf alle andere recepties af te gaan en met dat bezoek hun waardering te tonen aan organisaties in het dorp. “Dat is toch veel leuker,” vindt Bouvy die een formele receptie waar het college als het ware audiëntie houdt eigenlijk ook wel een beetje oubollig vindt.”

Delen

2 reacties

  1. Wel een dure en milieu onvriendelijke huis aan huis mailing over afvalscheiding. Hoe navrant??

  2. Wel nodig heer Vonk, zodat burgers hun zooi niet zomaar op straat lazeren en de gemeente weer veel geld kwijt is aan het verwijderen ervan. Preventie dus en kostenbesparend op termijn!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline