Burgemeester Bouvy gaat liever met de rest van het college het dorp in dan dat ze moet opzitten en pootjes geven op een ietwat statische gemeentelijke receptie. (Foto: Chris de Waard).

Geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie en vuurwerkshow in Voorschoten

De gemeente Voorschoten houdt begin volgend jaar geen nieuwjaarsreceptie. Dat besluit is volgens burgemeester Bouvy deels genomen als onderdeel van alle bezuinigingen die de gemeente doorvoert. “Alle beetjes helpen,” zo oordeelt het college, dus ook de naar schatting 1.000 euro die de gemeente doorgaans kwijt was aan de receptie. Ook komt er geen centrale vuurwerkshow meer.

De 2.000 euro die de gemeente sinds enkele jaren bespaarde door geen kerstkaarten meer te sturen houdt de gemeente dit jaar ook in de zak. De afgelopen jaren werd dat bedrag geschonken aan een lokaal goed doel.

Een tweede reden om de receptie te schrappen is dat het college het veel leuker vindt om zelf alle andere recepties af te gaan en met dat bezoek hun waardering te tonen aan organisaties in het dorp. “Dat is toch veel leuker,” vindt Bouvy die een formele receptie waar het college als het ware audiëntie houdt eigenlijk ook wel een beetje oubollig vindt.”

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×