(Foto: Foppe Schut).

Klassieke kerstmuziek in de Stadsgehoorzaal

De Stadsgehoorzaal staat ook dit jaar in het teken van Kerst met drie speciale kerstconcerten. Op zondagmiddag 17 december staat er een kinderconcert met Klaartje van Veldhoven en het Rembrandt Frerichs Trio op het programma in de Breezaal. Ook de Messiah, al sinds 2013 jaarlijks uitgevoerd door de Nieuwe Philharmonie, zal dit jaar niet ontbreken en is op dinsdag 19 december te horen. Holland Baroque, winnaar van de Edison Klassiek 2017, sluit de reeks af op donderdag 21 december met vergeten kerstpareltjes uit de 17e eeuw.

Kerstconcert voor de hele familie (6+) zondag 17 december
Kerstmis, wat is dat eigenlijk? In Jezus vierde zelf geen Kerst, staat het verhaal van de geboorte van Jezus, zonder rendieren en versierde bomen, centraal. Het is een concert met kerstmuziek uit verschillende regio’s, zoals uit het oude Constantinopel en gezangen in het; Byzantijns, Arabisch en Aramees, de taal die Jezus sprak. De musici worden deze middag bijgestaan door de kinderen van het Lower School choir van de British School.

Nieuwe Philharmonie o.l.v. Johannes Leertouwer dinsdag 19 december
Na de succesvolle uitvoeringen vanaf 2013 zal ook in 2017 de Messiah van Händel klinken in een uitvoering van de Nieuwe Philharmonie. Voor de uitvoering van de Messiah wordt gebruikt gemaakt van de meest gespecialiseerde internationale musici die speciaal voor deze uitvoering naar Nederland komen om samen met Johannes Leertouwer, op dit moment te zien in het programma Maestro, intensief te werken aan de interpretatie en uitvoeringspraktijk. De Nieuwe Philharmonie zal deze avond wederom worden bijgestaan door het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble.

Holland Baroque donderdag 21 december
Holland Baroque laat met verborgen muzikale schatten zien hoe Kerst gevierd werd in alle uithoeken van Europa. Centraal staan vijf gerenommeerde zangers die het ene moment samenklinken in vijfstemmige motetten om het andere moment virtuoos te soleren. Holland Baroque doorkruist Europa, duikt in het erfgoed van kloosters, kapellen en kathedralen en geeft nieuwe glans aan de allermooiste, vergeten kerstpareltjes uit de 17e eeuw. Een hommage aan de mooiste vergeten kerstparels.

Kaarten zijn verkrijgbaar via leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl aan de kassa (Breestraat 60) en telefonisch (071 516 3881).

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×