Minister Ingrid van Engelshoven (D66, cultuur) opende vrijdagmiddag het verbouwde Rijksmuseum Boerhaaave. (Foto's: Emile van Aelst).

Rijksmuseum Boerhaave open voor publiek

Boerhaave is na een bijna twee jaar durende verbouwing weer open en mag zich nu ook rijksmuseum noemen. De nieuwe minister van cultuur Ingrid van Engelshoven verrichtte vrijdagmiddag de officiële opening, nobelprijswinnaar Ben Feringa hield een keynote en directeur Dirk van Delft was gewoon helemaal de koning te rijk door alle felicitaties en complimenten op het schitterend verbouwde museum dat zichzelf ook helemaal opnieuw heeft uitgevonden.

Chris de Waard sprak bij de heropening van Rijksmuseum Boerhaave met directeur Dirk van Delft, minister Ingrid van Engelshoven, nobelprijswinaaar Ben Feringa en met de Leidse cultuurwethouder Robert Strijk.

Rijksmuseum Boerhaave is vanaf vandaag, zaterdag 17 december, weer open voor het publiek.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×