GroenLinks Leiderdorp wil wijkregisseurs

GroenLinks Leiderdorp gaat meer werk maken van wijkacties. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij die momenteel met drie raadsleden in de oppositie zit. GroenLinks wil de acties die zij samen met bewoners houdt als voorbeeld gebruiken om het contact tussen de gemeente en inwoners te verbeteren.

Daarnaast pleit de partij voor het aanstellen van wijkregisseurs in alle buurten die samen met de bewoners buurtacties gaan opzetten. Gezamenlijk kunnen zij een proef doen met een wijkbudget, dat bewoners in samenspraak met de wijkregisseur mogen besteden.

Ook een experiment met een basisinkomen staat in het programma van GroenLinks Leiderdorp. Verder in het verkiezingsprogramma aandacht voor milieumaatregelen op dorpsniveau, zoals gasloos bouwen – zowel in nieuwbouwprojecten als bij renovatie – en plaatsing van windmolens en zonnepanelen.

“Bij een gezond leefklimaat voor jong en oud hoort wat GroenLinks betreft het behoud van voorzieningen als het zwembad, de bibliotheek en park De Houtkamp,” stelt lijsttrekker Bob Vastenhoud: “Speerpunten in het nog geen twee A4-tjes tellende programma zijn sociaal, gezond, duurzaam en leefomgeving. Dat is bij elkaar al een hele kluif. Daarnaast letten wij de komende termijn natuurlijk ook op nieuwe ontwikkelingen.”

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×