Veel nieuwe namen op kandidatenlijst VVD Voorschoten

De ledenvergadering van de VVD Voorschoten heeft eerder deze maaand de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. En bij de eerste acht kandidaten staan maar liefst vijf nieuwkomers. “Daarmee kiezen we als VVD voor een mix van vers bloed en ervaring,” stelt lijsttrekker Nanning Mol die sinds een half jaar wethouder in Voorschoten is.

Op plek twee staat fractievoorzitter Sjoerd van den Dool en de eerste nieuwe naam staat op drie. Het is Katrien van Meenen die veel ervaring heeft met sociaal-maatschappelijke vraagstukken en het creëren van werk voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Commissielid Bart Lavrijsen is door de leden op een vierde plaatst gezet. De geboren Voorschotenaar is werkzaam bij Bureau Halt waar hij zich bezighoudt met het bestrijden en voorkomen van jeugdcriminaliteit. In zijn vrije tijd is hij actief als voorzitter van de EHBO in Voorschoten.

De vijfde plek wordt bezet door André in ’t Veen die nu ook al deel uitmaakt van de VVD-fractie in Voorschoten. De gepensioneerd rijksambtenaar is actief in het ouderenwerk en is ook voorzitter van de Harmonie Voorschoten.

Op 6 staat Paul de Bruijn, werkzaam bij sportmerk Precor. Hij deed eerder elders ervaring op als raadslid en is landelijk actief bij de VVD voor de commissie sport en bewegen. Op zeven staat Bram Reinke, een jonge jurist die actief is in de financiële dienstverlening. Op acht de jongste kandidaat van de VVD Voorschoten, Martine van Koppen-Zoun. De 25-jarige is werkzaam als gedragsconsulent voor honden.

Verder staan er veel vertrouwde Voorschotense namen op de lijst, zoals voormalig Tweede Kamerlid Helma Neppérus en ondernemers Mark van Rooyen, Jasper Suijten en Hans van den Boogaardt.

De volledige lijst

1. Nanning Mol (lijsttrekker)
2. Sjoerd van den Dool
3. Katrien van Meenen
4. Bart Lavrijsen
5. André in ‘t Veen
6. Paul de Bruijn
7. Bram Reinke
8. Martine van Koppen-Zoun
9. René Smittenaar
10. Helma Neppérus
11. Ruud Methorst
12. Mark van Rooyen
13. Odette Paauwe
14. Frans Vergossen
15. Hans van den Boogaardt
16. Jasper Suijten
17. Peter Dordregter
18. Peter Verschoor
19. Cees Bijloos

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×