Dura Vermeer wint aanbesteding bouw Singelparkbruggen

9

De bruggen van het Singelpark worden gebouwd door Dura Vermeer. “Het bedrijf heeft de aanbesteding gewonnen met een onderscheidende aanpak met veel aandacht voor de binnenstedelijke complexiteit,” zo laat de gemeente Leiden weten. “Zij vormen een ervaren en kundig team voor deze opdracht waarin alle benodigde disciplines betrokken zijn.”

Dura levert naast een goede kwaliteit en slimme oplossingen ook de laagste prijs. De bouw van de bruggen start in de loop van 2018 en gaat ongeveer anderhalf jaar duren. In de planning worden de bruggen in serie gebouwd en wordt rekening gehouden met onder andere het vaarseizoen.

Eind januari ondertekenen wethouder Paul Dirkse en Dura Vermeer de formele opdracht. Dan wordt ook bekend welke brug als eerste wordt gebouwd.

Delen

9 reacties

 1. Hardstikke lelijk en zet die soort moderndoenerij alstjeblieft niet in Leiden maar in Almere oid neer.

 2. Mooie bruggen, goede moderne ontwerpen (alleen die kleuren zijn een naargeestig roestbruin), zonder al te dominant te zijn. Zijn ook goed op schaal: geen afzichtelijk pompeusgedoe, maar een menselijke maat. Zie voor visualisaties: gemeente.leiden.nl/projecten/bouwenaandestad/singelpark/parkbruggen/

 3. Jantje van Leiden op

  Terrasstoelen mogen niet lelijk zijn. Daar wordt een leger van opsporingsambtenaren op gezet.
  Bruggen mogen lelijk zijn en de schoonheid hangt af van de smaak van de wethouder.

 4. En kom je deze wel over als je een belerking hebt die bij driemanschapskade hebben geen leuningen

  • Geen van de nieuwe bruggen heeft een leuning. Dit is zo bepaald door het Belgische ontwerpburo en goed gevonden door de gemeente Leiden. Maar niet getreurd, op minder dan 100 meter bij de nieuwe bruggen vandaan ligt een al bestaande, goed functionerende brug. Het is weer een goed besteedde 7 miljoen euro, want de sloepbezitters kunnen echt gaan genieten op hun jaarlijkse rondje om de binnenstad heen.

 5. geweldig dat het eindelijk gaat starten . en het is net als met de Aalmarktplannen, heel veel zure mensen en kijk nu een prachtig stuk leiden erbij waar je echt van kan genieten. Gemeente leiden bedankt !!!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline