Tussen de Houtmarkt en de Oude Herengracht komt deze nieuwe brug die het Huigpark gaat verbinden met het Blekerspark.

Dura Vermeer wint aanbesteding bouw Singelparkbruggen

De bruggen van het Singelpark worden gebouwd door Dura Vermeer. “Het bedrijf heeft de aanbesteding gewonnen met een onderscheidende aanpak met veel aandacht voor de binnenstedelijke complexiteit,” zo laat de gemeente Leiden weten. “Zij vormen een ervaren en kundig team voor deze opdracht waarin alle benodigde disciplines betrokken zijn.”

Dura levert naast een goede kwaliteit en slimme oplossingen ook de laagste prijs. De bouw van de bruggen start in de loop van 2018 en gaat ongeveer anderhalf jaar duren. In de planning worden de bruggen in serie gebouwd en wordt rekening gehouden met onder andere het vaarseizoen.

Eind januari ondertekenen wethouder Paul Dirkse en Dura Vermeer de formele opdracht. Dan wordt ook bekend welke brug als eerste wordt gebouwd.

Leiden Politiek Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×