Foto: PR

Leuke uitjes met je kinderen in de omgeving van Leiden

In Leiden en omgeving is meer dan genoeg te doen met je kinderen. Heeft jouw gezin wat vrije tijd in het weekend of in de vakantie? Dan is het leuk om eens te gaan kijken voor uitjes in de omgeving. De meeste uitjes zijn geschikt voor het hele gezin, dus ook voor kleine kinderen. Neem je je baby mee? Dan is het bij vrijwel alle bestemmingen verstandig als je zelf zorgt voor voldoende luiers, je Earth Mama verzorgingsproducten en je Dr. Browns fles. Dan weet je zeker dat je baby heeft wat hij nodig heeft, zodat je samen met je andere kinderen kunt genieten van je uitje. Deze 6 leuke uitjes in de
omgeving van Leiden mag je sowieso niet missen!

1.       Museum Boerhaave Leiden

Museum Boerhaave is na een uitgebreide verbouwing weer opengesteld voor publiek. Hier vind je alles wat te maken heeft met wetenschap. Dat klinkt saai, maar er zijn veel interactieve bezigheden waardoor je kinderen volop worden betrokken. Bovendien is er ook nog eens een flink waterpark, dat vooral in de zomer fantastisch is voor de kids om te spelen.

2. Boerderij ’t Geertje Zoeterwoude

Boerderij ’t Geertje is een biologische boerderij die wordt opengesteld voor bezoek. Kinderen mogen hier ponyrijden en in het voorjaar mogen ze de jonge geitjes een flesje geven. In de zomer kun je lekker gaan varen en in de winter mag je marshmallows roosteren boven een kampvuur. Kortom: er is altijd genoeg te doen voor de kids!

3. Indoor kinderpretpark Nieuw-Vennep

Oké, het is niet direct naast de deur, maar Nieuw-Vennep is ook weer niet heel ver weg. En geef toe: een indoor pretpark is gewoon supergaaf! Er zijn heel veel verschillende springkussens, trampolines en opblaasattracties. De kleine kindjes kunnen in een afgezet gedeelte volop spelen. En dan is er ook nog eens een eethoek met allerlei lekkere hapjes!

4. Bubbeljungle Leiderdorp

De Bubbeljungle is ook een indoor pretpark voor kinderen. Deze enorme speeltuin biedt alles wat je kinderen maar kunnen wensen. Er zijn aparte gedeeltes voor baby’s, peuters en kleuters. Daarnaast is er een fijne eethoek en is er gewoon heel veel te doen. Ouders mogen gratis naar binnen, dus het is ook nog eens goedkoop.

5. Jeu de Boer Pretsteppen Hazerswoude

In Hazerswoude vind je Jeu de Boer. Hier kun je met groepen kinderen een step-tocht ondernemen. De kinderen moeten wel ouder zijn dan 7 jaar om mee te kunnen en mogen doen. Dit is vooral een ideaal uitje als je zoon of dochter jarig is.

6. Vogel- en Speelparadijs Alphen a/d Rijn

Alphen aan de Rijn is een eindje rijden, maar het Vogel- en Speelparadijs is dat zeker waard. Hier kunnen je kinderen spelen met de vogels en kijken naar de schitterende kleurenpracht. Plus dat er een grote speeltuin is waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Kun jij lekker even een bakje koffie drinken en genieten van de rust.

In en rond Leiden zijn veel verschillende uitjes te organiseren. Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het complete aanbod. We hebben bewust gekozen voor uitjes rondom Leiden, want de stad zelf ken je waarschijnlijk al. In Leiden zitten diverse (grote) speeltuinen, zwembaden en andere gelegenheden voor kinderen. Welk van deze uitjes vind jij het leukst?

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×