Cool Japan trok een enorm aantal bezoekers naar Volkenkunde en krijgt daarom in 2019 een vervolg in het tropenmuseum. (Foto; Peter Hilz).

Museum Volkenkunde trekt kwart meer bezoekers

Museum Volkenkunde heeft in het afgelopen jaar meer bezoekers getrokken dan ooit tevoren. Meer liefst 182.000 mensen passeerden de kassa van het museum. Een stijging van 25% ten opzichte van 2016. Door de populaire tentoonstelling COOL JAPAN waren de bezoekers bovendien een stuk jonger dan in eerdere jaren. 54% van de bezoekers bleek jonger dan 45 jaar.

Ook online deed het museum het goed, evenals op fysieke locaties elders in het land. Zo reisde het museum door Nederland en waren er op de treinstations van Leiden, Arnhem, Utrecht en Zwolle tijdelijke exposities te zien die werden samengesteld door Floortje Dessing, Kenny B, Soufiane Touzani en Filemon Wesselink.

Floortje Dessing was de eerste bekende Nederlander met een minimuseum op een station. (Foto; Peter Hilz).

De BN-ners selecteerden in het museumdepot hun favoriete objecten uit de collectie en brachten die verborgen schatten naar het publiek waar een glazen wachtruimte op het perron was omgebouwd tot een minimuseum.

De succesvolle tentoonstelling COOL JAPAN die tussen april en september was te zien, wordt in 2019 doorgeplaatst naar het Tropenmuseum.

Ook het aan het museum verbonden Research Center for Material Culture kende een programma van congressen, lezingen en debatten dat rijker was dan ooit en veel internationale aandacht trok.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×