De Leiderdorpse kerstnacht in de Houtkamp trok dit jaar maar liefst 1.400 bezoekers. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorpse kerstnacht trekt 1400 man

De Leiderdorpse kerstnachtdienst in park De Houtkamp is wederom zeer druk bezocht. Er werden maar liefst 1.400 aanwezigen geteld. De organisatie spreekt van een succes. Er was op het grote veld genoeg ruimte voor iedereen om de dienst goed te kunnen volgen.

Twee jaar geleden werd er voor het eerst een openluchtdienst op kerstavond gehouden, toen op een klein veld aan de rand van het park. Vorig jaar waaide het te hard voor een buitenviering en moest worden uitgeweken naar de Scheppingskerk, waar niet alle bezoekers in pasten.

Dit jaar was het weer goed genoeg om opnieuw een dienst in de open lucht te houden. Bovendien lukte het om dit op het grote veld in het midden van het park te doen, waardoor er voor iedereen plek was. Het was daar wel drassig maar bezoekers hielden er veelal rekening mee door stevige schoenen aan te trekken.

In de dienst spraken jongeren vredewensen uit en burgemeester Laila Driessen een boodschap van hoop. Marchingband Tamarco begeleidde de samenzang en het optreden van een tienkoppig kerstkoor. Dominee Esther de Paauw sprak over het over de wereld verspreiden van vrede: “Door te beginnen met van onszelf te houden en door ons chagrijn over mensen om ons heen opzij te zetten, te beginnen aan de kerstdis.”

Na afloop was er een collecte voor vluchtelingkinderen uit Syriƫ. Die bracht 2.072 euro op.

Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×