De moerastuin in polderpark Cronesteyn. (Foto: PR).

Vrijwilligers gezocht voor klussen in moerastuin Cronesteyn

Op de vrijdagen in de kerstvakantie, 29 december en 5 januari, kan iedereen in het Leidse polderpark Cronesteyn meehelpen door te werken in de Leidse natuur. Er wordt door de Natuurbeheergroep Cronesteyn dit keer gewerkt in de moerastuin waar kleine elsjes uitgestoken moeten worden. Ook worden een paar grote elzen omgezaagd.

Het onderhoud is nodig omdat bijzondere moerasplanten niet in een bos groeien. Het vrijkomende hout wordt gebruikt voor kinderactiviteiten in het park.

Wie mee wil helpen kan op vrijdag 29 december of op vrijdag 5 januari om 9.30 uur naar het polderpark komen. Er wordt verzameld bij de ingang van de Tuin van de Smid. Wie later komt, kan zich melden bij het informatiebord van de moerastuin. Er wordt gewerkt tot ongeveer 14.00 uur. Vanaf 12.00 uur zijn ook kinderen onder begeleiding van hun ouders welkom. Opgeven is niet nodig. Meer info via doeninpoldergroen@gmail.com.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×