Cursus Hiërogliefenschrift bij Rijksmuseum van Oudheden

0

Vanaf vrijdag 12 januari 2018 verzorgt egyptoloog Huub Pragt een cursus van tien lessen over het Egyptische hiërogliefenschrift in het Rijksmuseum van Oudheden. Het Egyptische hiërogliefenschrift behoort tot de oudste schriftsystemen ter wereld.

Hoe de beeldtekens waaruit het mysterieuze raadselschrift gelezen moeten worden, leren geïnteresseerden aan de hand van de door Huub Pragt geschreven syllabus ‘Hiërogliefenschrift’. Daarin worden de belangrijkste beeldtekens besproken.

De liefhebber van het Oude Egypte wordt in deze cursus stap voor stap ingewijd in het geheim van het Egyptische beeldschrift. Aan het eind van iedere les wordt oefenstof aangeboden. De hiërogliefenteksten die zijn verwerkt in het oefenmateriaal zijn voor een groot deel afkomstig van voorwerpen uit de Egyptische collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. De tiende les vindt plaats in de vorm van een rondleiding over de Egyptische afdeling.

De kosten van de cursus bedragen 324,00 euro voor tien lessen. Dat is inclusief lunch en het schriftelijke cursusmateriaal. De lessen worden gegeven bij het Rijksmuseum van Oudheden aan het Rapenburg 28 in Leiden.

Lestijden: 10.30 tot 12.30 uur en 14.00 tot 16.30 uur. Cursusdata: vrijdag 12 januari, zondag 4 februari, zondag 11 februari, vrijdag 9 maart en vrijdag 23 maart. Meer informatie staat op www.egyptologie.nl/product/hierogliefenschrift.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.