Foto: PR

Hoe Leidse zzp´ers visitekaartjes kunnen gebruiken om diensten te promoten

In het ruime aanbod van zzp´ers in Leiden is het belangrijk om op vallen. Er zullen waarschijnlijk meerdere ondernemers zijn die dezelfde dienst aanbieden, dus is het belangrijk om de aandacht op een specifiek bedrijf te richten. Maar hoe kan een zelfstandige laten zien dat zijn bedrijf het meest geschikt is om een bepaalde dienst te leveren aan een potentiële klant? En ervoor zorgen dat de klant het bedrijf onthoudt om op een later moment contact mee op te nemen? Een goede manier om herinnert te worden is door visitekaartjes te gebruiken. Dit communicatiemiddel blijft relevant en geeft potentiële klanten een korte omschrijving van de onderneming.

Het aantal zzp´ers blijft groeien in 2017 volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel. In de maanden juli en augustus is een toename van starters van 10% te zien ten opzichte van diezelfde maanden in 2016. De groei van het aantal ondernemingen is vooral in Noord- en Zuid-Holland zichtbaar. Voor zelfstandigen in Leiden betekent dit dat de concurrentie toeneemt en het belang om onderscheidend te zijn steeds belangrijker wordt. Visitekaartjes zijn een eenvoudig maar nuttig communicatiemiddel die kunnen helpen om op te vallen en te zorgen voor een blijvende indruk. Er zijn diverse online printdienten, zoals Drukzo Nederland, waar zzp´ers makkelijk zelf originele visitekaartjes kunnen ontwerpen.

Creatief ontworpen visitekaartjes

Visitekaartjes kunnen makkelijk meegenomen worden door zijn kleine formaat. Het is aan te raden om als zelfstandige altijd visitekaartjes bij de hand te hebben, omdat een nieuwe netwerkmogelijkheid zich op onverwachte momenten kan voordoen. Natuurlijk is wel van belang dat een visitekaartje karakter heeft, de aandacht van de ontvanger vast houdt en niet zomaar in de la van een bureau verdwijnt. Een creatief ontwerp is hierbij onmisbaar. En natuurlijk moet het kaartje de belangrijkste contactgegevens vermelden. Er kan ook nog een zin op het kaartje worden gedrukt die omschrijft waar de onderneming in gespecialiseerd is. Door te kiezen voor een online printservice kunnen de visitekaartjes ontworpen worden in alle rust van een zelfgekozen omgeving. Er kunnen eventueel nog wijzigingen in aangebracht worden voordat de printopdracht wordt gegeven. Het wordt ondernemers erg makkelijk gemaakt om online originele visitekaartjes te ontwerpen en te bestellen.

Zzp`ers met vragen over ondernemen kunnen trouwens ook altijd terecht bij de Kamer van Koophandel in bijvoorbeeld Den Haag en Rotterdam voor meer informatie en praktische ondersteuning.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×