Jaarwisseling in Leidse regio relatief rustig verlopen

De viering van oud en nieuw in in onze regio over het algemeen in een goede sfeer verlopen. Er waren minder incidenten dan in voorgaande jaren. Dat heeft de Veiligheidsregio Hollands Midden laten weten nadat alle meldingen tijdens de oudejaarsnacht in kaart zijn gebracht. Wel waren er de nodige brandjes en raakten enkele mensen gewond.

Bij de Sperwerhorst in de Leidse Merenwijk brak op oudejaarsavond brand uit in een schuur. Waarschijnlijk is een stapel oude kranten in brand gestoken. (Foto’s: Ricardo Bakker).

Video van onder meer het blussen van de schuurbrand (Door Wilco Devilee).

Rond 19.30 uur werd in de Antillenstraat een berg afval in brand gestoken. De brandende materialen lagen tegen een portiek van de flat. door de hitte knapte een ruit. (Foto: Ricardo Bakker).

Bij de Valkenhorst ging een auto in vlammen op. De brand begon bij het linker voorwiel. De auto is helemaal uitgebrand. De afgelopen periode zijn meerdere auto’s in Leiden in brand gestoken door aanmaakblokjes op een wiel te leggen en aan te steken. (Foto’s: AS Media).

Op verschillende plaatsen werden vreugdevuren door de zogenaamde ’treintjes’ van brandweer, politie en gemeente geblust of werden brandbare materialen weggehaald voordat ze in brand werden gestoken. (Foto’s: Ricardo Bakker).

Bij de Willem de Zwijgerlaan moest een bushokje het ontgelden. De ruiten werden met zwaar vuurwerk opgeblazen. (Foto: Wilco Devilee).

Bij het Turkse eethuisje Anatolia in de Haarlemmerstraat werd een man onwel. De traumahelikopter werd gealarmeerd, maar kwam uiteindelijk niet ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat hem mankeerde. (Foto: Wilco Devilee).

In de vroege ochtend van 1 januari werd brand ontdekt in een vuilniswagen bij de gemeentewerf aan de Admiraal Banckertweg. De wagen was tijdens de jaarwisseling ingezet om samen met politie en brandweer onder meer vreugdevuren op te ruimen. In de wagen is dergelijk materiaal waarschijnlijk weer tot ontbranding gekomen. Om de brand te blussen heeft de brandweer het dak van de vuilniswagen met een slijptol open moeten maken. (Foto: AS Media).

Maandagmiddag moest de brandweer naar de Sperwerhorst voor een gaslek. Een slotenmaker die bezig was om het slot van een schuur te repareren waar de nacht ervoor brand had gewoed, rook een sterke gaslucht en belde de brandweer. Metingen wezen inderdaad op een hoge concentratie gas in de bergruimte onder de woningen, waarop het gas in het gebouw werd afgesloten. Liander heeft de boel gerepareerd. Ook vandaag is de brandweer nogmaals bij de schuren geweest naar aanleiding van een verontruste bewoner die opnieuw gas meende te ruiken. Dit keer werd er niets gemeten. (Foto: AS Media).

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×