Het Mariëlle Koeman & Jos van Beest Trio staat zondagmiddag op het podium bij Jazz on Sunday in Grand Café de Burcht. (Foto: PR).

Eerste Jazz on Sunday in 2018 met Mariëlle Koeman & Jos van Beest Trio

Aanstaande zondag, 7 januari, presenteert Jazz on Sunday de eerste editie in het nieuwe jaar met dit keer een optreden van het Mariëlle Koeman & Jos van Beest Trio.

“Mariëlle Koeman is een zangeres die van nature een prachtige stem heeft. Zij legt warmte en diepte in haar muziek, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben,” licht Marja Kwik toe.: “Koeman vertolkt liedjes in het Portugees en Spaans, maar zingt ook Franz Lehar’s ’Dein ist mein ganzes herz’ in jazzy  Duits.”

Jos van Beest is pianist, jazzpromotor en presentator van Djazz-Tv’s ‘Focus on Vocal Jazz’. Kwik: “Jos zet zijn stukken vaak op in geïmproviseerde intro’s, waarbij de thema’s verrassend worden ingeluid. Sinds zijn ontmoeting met de legendarische jazzpianist Oscar Peterson heeft hij inmiddels twaalf albums uitgebracht in Japan.”

In 2017 gaf Jos van Beest, samen met drummer Frits Landesbergen en bassist Evert Woud, een uitverkocht concert in The Osaka Municipal Museum of Arts (Japan). Mariëlle en Jos worden begeleid door Erik Schoonderwoerd (bass) en Ben Schröder (drums). Start: 16.00 uur, lokatie: Grand Café de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden, toegang: gratis.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×