(Foto's: AS Media).

Storm houdt huis in Leidse regio

Aan het begin van de middag heeft de januaristorm die ook over onze regio raast flinke schade aangericht aan het pand van Huurmaat in de Merenwijk. Door de storm waaide de dakbedekking van het gebouw aan de Hallenweg. Daarbij kwam ook een deel van de gevel mee.

De brandweer is met een hoogwerker het dak op gegaan om de loszittende delen te verwijderen en zo verdere schade te voorkomen.

Aan de Tjalkenwerf in de Leidse Merenwijk waaide vanmorgen een dikke tak van een boom. Deze kwam op een geparkeerde bestelbus terecht. De brandweer heeft de tak verwijderd. (Foto: Hans Stauttener).

Ook in andere delen van de stad en de regio zorgt de storm voor problemen.  Op de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden waaide een ruit kapot en ook het dak van GGZ Rivierduinen aan de Sandifortdreef liep schade op.

Vanwege de storm worden in Leiden de ondergrondse containers vandaag niet geleegd. Ook het inzamelen van kerstbomen gaat langzamer dan gepland. Zo meldt de gemeente Leiderdorp dat de wagen die de bomen inzamelt, vaker tussentijds geleegd moet worden, om te voorkomen dat de bomen uit de laadbak waaien.

112 Sleutelstad Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×