Trainer Han Kulker (midden) met twee jonge talenten van Leiden Atletiek naast zich. Links Thijs Houbiers en rechts Jelte van Atten. (Foto: PR).

Hardloopcursus Hollen Met Han viert twintigste verjaardag

De hardloopcursus ‘Hollen Met Han’ start op 13 januari met de twintigste editie. Tot en met 9 januari kunnen deelnemers zich inschrijven voor de feestelijke jubileum editie. De cursus bereidt beginnende en ervaren hardlopers voor op twee Leidse klassiekers: de Singelloop op vrijdag 20 april en de Leiden Marathon op 26 en 27 mei.


Teun de Reede sprak in sport071, het sportprogramma van Sleutelstad FM, met Han en Monique over Hollen Met Han. 

Han Kulker is al 20 jaar een begrip in de regio Leiden. Hij wordt geassisteerd door deskundige trainers van Leiden Atletiek en de Leiden Road Runners Club. De cursus bestaat uit tien tweewekelijkse clinics op zaterdagochtend. Het inschrijfgeld voor de hele cursus is 95,00 euro, abonnees van het Leidsch Dagblad krijgen € 5,- korting.

Hardlopen zonder ochtendhumeur

“Je leert vanzelf vroeg opstaan, want onze clinics beginnen doorgaans om 9.00 uur”, vertelt Kulker.  “Van januari tot juni op zaterdag en dan om de week, maar gek genoeg klaagt nooit iemand over het vroege tijdstip van die speciale trainingen. Ik denk dat Hollen Met Han vooral mensen trekt die van bewegen houden en in sportief opzicht aan zichzelf willen werken, geen last hebben van een ochtendhumeur, in een groep uit de voeten kunnen en willen luisteren naar ervaren trainers.”

Olympische Spelen

De kreet Hollen Met Han is eind vorige eeuw bedacht. Kulker: “Toen herinnerde het publiek zich nog dat ik aan de Olympische Spelen van 1988 van Seoul heb meegedaan (6de op de 1500 meter). Mijn toenmalige naamsbekendheid moest meehelpen om meer mensen aan het bewegen te krijgen. De twee Leidse atletiekclubs sloegen de handen ineen met sponsor Leidsch Dagblad en Hollen Met Han was geboren. In het Oosten van Nederland deed mijn collega Marti ten Kate ook een hardloopproject met een dagblad (Tubantia). Daar liep het helemaal storm, maar dat project ligt nu stil.”

Feest

Wat er precies gaat gebeuren tijdens de feestelijke twintigste editie van ‘Hollen Met Han’ is nog niet helemaal duidelijk. “Daar kan ik weinig over vertellen zo lang de plannen nog niet helemaal zijn uitgewerkt. Bezoek van een aansprekende hardloper staat hoog op mijn verlanglijst. Zo hebben wij ooit cabaretier Dolf Jansen gestrikt voor een peptalk vlak voor de Singelloop, exclusief voor Hollen Met Han. Het was met afstand de meest hilarische warming-up die ik ooit heb meegemaakt”, aldus Kulker.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×